quasiart  
 
 
               
   
               
 
     
 





Rønde Amfiteater

Et anderledes integrationsprojekt skaffede i 1998 Røndes borgere et amfiteater i byparken.

Projektet opstod da Palle Ishøj, Dansk Flygtninge Hjælp, ville nytænke integrationsprocessen. Han ønskede at integrere flygtninge gennem konkrete håndværksmæssige projekter, der kom både lokalbefolkningen og flygtningene til gode.

Kommunen ønskede sig en amfiscene og havde allerede planer for scenens placering i parken. På det grundlag udarbejdede vi skitser og modeller som kom til at danne grundlag for projektet.

Selve byggeriet blev primært varetaget af flygtningene, der havde en lærer fra Teknisk Skole og en dansklærer tilknyttet fra start til slut.

Under hele byggeriet var der dog et tæt samarbejde med et hold dygtige og engagerede kommunale arbejdere.

Sammen med os drog hele holdet adskillige gange til Tommerup Teglværk på Fyn for at glasere de tusindvis af grønne belægningssten. Hver deltager har i dag sin autograf diskret brændt ned i en af stenene på selve scenen.

Projektet blev finansieret af Lokale- og Anlægsfonden, Rønde Kommune og Indenrigsministeriets fond til udvikling i landdistrikterne.